Printer Friendly Version Селаковић: Велико поштовање афричких званичника према Србији @ 5 July 2021 08:08 PM

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да је многобројне афричке лидере информисао о ситуацији у Србији, постигнутом економском напретку, али и успешној борби наше земље против корона вируса.

Селаковић који је, као изасланик председника Србије, присуствовао сахрани првог председника Замбије Кенета Каунде, имао је прилику да се, током дводневног боравка у Лусаки, сретне и разговара са многим високим званичницима афричких земаља.

Министар је разговарао са председницима Јужноафричке Републике, Намибије, Боцване, Малавија, Мозамбика, Кеније, Гане, изасланицом председника ДР Конго, као и министрима спољних послова Намибије и Лесота.

Посебно је нагласио да су сви саговорници исказали велико поштовање према Србији и председнику Вучићу. Такође, истакао је да су сви поручили да је Србија пожељан партнер и изразили жељу и спремност да дођу у Србију и сретну се са нашим председником.

Шеф српске дипломатије, захвалио је бројним саговорницима на континуираној подршци њихових земаља очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Такође, министар је рекао да су сви поздравили нашу решеност да обележимо 60. годишњицу Прве конференције Покрета несврстаних (Београдске конференције) 11. и 12. октобра и изразили спремност да дођу у Београд тим поводом.

03. јул 2021. године