Printer Friendly Version HUMANITARANA AKCIJA DIJASPORE @ 20 May 2013 09:52 PM

Okupljanje pripadnika srpske dijaspore u Zambiji, krajem aprila, u prostorijama Ambasade Srbije u Lusaki, pored prijatnog druženja, bila je i prilika da se, na inicijativu gđe Ivane Maglov-Popović, pokrene akcija prikupljanja pomoći za lečenje Milice Jovanović iz Petrovaradina.

 

Milica Jovanović, osmogodišnja devojčica se bori sa mnogobrojnim zdravstvenim problemima (krvarenje i ciste na mozgu, krvarenje na očnom dnu, Kronova bolest). Imala je dve operacije na stomaku, pet operacija očiju, mnogobrojne teške terapije. Zbog obilnog krvarenja i cisti na mozgu ima epilepsiju i sindrom poremećaja pažnje.

Mogućnosti lečenja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji su iscrpene i poslednja nada za Milicu i njenu porodicu (majka joj je takođe teško obolela) je terapija matičnim ćelijama koja može da se sprovede jedino na klinici u Beču, po ukupnoj ceni od 10.000 evra.

 

Srpska dijaspora u Zambiji je, samo za desetak dana trajanja akcije, prikupila 2600 USD, što je odmah doznačeno na račun za pomoć maloj Milici.